Medlemsfordele | Medlemsliste

Vækstrejsen for JJ Motorcykler bliver holdt på sporet af mentor Anders Fisker

Det er en blæsende morgen, da Jonas Jørgensen byder os velkommen i sin virksomhed på Bogensevej i den sydlige del af Randers.

Her møder vi et væld af motorcykler og motocrosscykler så langt øjet rækker, og duften af motorolie er uundgåelig. Vi er netop ankommet til JJ Motorcykler – et lokalt motorcykelværksted og autoriseret Suzuki-og Fantic-forhandler.

Nedenfor kan du læse mere om Jonas’ historie, hvordan hans rejse begyndte, og hvilken forskel mødet med Anders Fisker gjorde.

“JEG HAR ALTID VÆRET EN DEL AF BRANCHEN!”

Kærligheden til branchen går tilbage til Jonas Jørgensens barndom, hvor hans første motocross var en dåbsgave.

Gennem hele sit liv har Jonas dyrket motorsport og arbejdet på værksteder, herunder hos Frankies MC Center, en tidligere kendt motorcykelforretning i Randers. Jonas er uddannet motorcykelmekaniker med over 10 års erfaring og efteruddannet fra Ducati. Sportsligt har fokus været motocross og roadracing på højeste niveau både nationalt og internationalt.

Tanken om at starte sin egen virksomhed begyndte at spire hos Jonas, så da muligheden bød sig i 2021, slog Jonas til, og det gik hurtigt.

Fra starten i december 2021 til nu er det gået støt fremad. Kunderne kommer fra hele landet på grund af den kvalitet og service, der leveres såvel ved køb/salg af nye/brugte motor-motocrosscykler som på virksomhedens værksted.

Virksomheden udviklede sig fra at være ejet og drevet af Jonas selv til i dag at have seks ansatte, og snart øges der med endnu en mekaniker og en lærling.

Virksomheden er vokset ud af lokalerne på Bogensevej i Randers, så fra begyndelsen af 2024 flyttes til nye lokaler i Virring, i den østlige del af kommunen. Målet er at etablere Danmarks største Suzuki- og Fanticcenter og løfte branchen til et nyt niveau med et fortsat stort engagement og nu også med 2000 kvm til udstilling og værksted.

 

“HANS HJÆLP HAR VÆRET UUNDVÆRLIG”

Den pludselige vækst viste sig imidlertid at have sin pris, da Jonas pludselig befandt sig i en arbejdsuge på 140 timer.

Så selvom Jonas – med sine egne ord – har svært ved at uddelegere, indså han i forsommeren 2023, at han godt kunne bruge noget hjælp.

Gennem Business Randers fik Jonas tilknyttet Anders Fisker som mentor.

Anders, en erfaren herre med stor viden om bl.a. økonomistyring, har været en væsentlig sparringspartner, når det gælder om at organisere virksomheden til den fortsatte vækstrejse.

I dialogen med banken og revisoren har Anders været en vigtig bisidder og har formået at kommunikere på det nødvendige “økonomisprog,” hvilket ofte adskiller sig fra det “mekanikersprog,” Jonas er opflasket med.

Anders har desuden hjulpet med at skabe struktur i hverdagen og har givet input til den nødvendige uddelegering og organisering, til den fortsatte vækstrejse.

De to taler løbende sammen, og Jonas vurderer, at mentorhjælpen har betalt sig selv tilbage mange gange og har været en kæmpe hjælp undervejs – og vil være det fremover.

Jonas har lært vigtigheden af at uddelegere visse opgaver og erkender, at man som iværksætter ikke kan klare alt selv. Marina, Jonas’ hustru er nu en del af virksomhedens daglige drift med ansvar for økonomi og personalepleje og vil være en vigtig brik i den fortsatte udvikling af JJ Motorcykler.  Senest er der ansat en ny kollega, som vil være ansvarlig for logistikken i virksomheden.

Med Anders’ hjælp forbereder virksomheden sig også på den kommende vækst ved at tage de første skridt mod at digitalisere forretningen, og de forventer at have deres nye ”værkstedssystem” oppe at køre i det nye år.

Anders føler også, at han har fået meget ud af rejsen og synes, det er utroligt spændende at arbejde med engagerede unge mennesker.

Han roser Jonas for, at de planer, de aftaler, bliver omsat til handling og ikke blot forbliver på tegnebrættet.

Jonas kan dog ikke sænke farten helt endnu, da det nye center i Virring åbner den 6. januar 2024. Virksomhedens nye hjemmeside forventes offentliggjort den 1. januar med attraktive tilbud.

Har din virksomhed også brug for en mentor?

Så læs videre her, eller kontakt vores erhvervskonsulent Torsten Westh. 

Business Randers

Fik du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv løbende opdateret på vores arrangementer og tilbud samt hvad der sker hos os i Business Randers.

Business Randers

Nyhedsbrevs tilmelding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv løbende opdateret på vores arrangementer og tilbud samt hvad der sker hos os i Business Randers.