Medlemsfordele | Medlemsliste

Et farvel til 2022 og et velkommen til 2023
er din virksomhed klar til nye og spændende muligheder?

Jeg vil gerne på vegne af os alle hos Business Randers ønske dig og din virksomhed et Godt Nytår. Tak til alle som har benyttet sig af vores hjælp i 2022. Tak til Randers Kommune for samarbejdet og den økonomiske støtte i 2022. Tak til vores samarbejdspartnere, og ikke mindst tak til alle vores medlemmer, hvis støtte gør vores arbejde muligt.

Da 2022 startede var vi alle så småt klar til en ny og bedre tid, hvor Corona-tågen lettede. I stedet blev vi mødt med en endnu tungere tåge, og dermed usikkerhed, da Rusland gik til angreb på Ukraine. Samtidig kæmpede vi med energiforsyningen og en stigende inflation. Det forgangne år blev, som 2021, et år, de fleste af os gerne ville have været foruden.  

Vi skal selvfølgelig ikke negligere problemerne, men nu går vi et nyt år i møde, og jeg synes, det er værd at tage de optimistiske briller på og se på de spændende udfordringer og mange muligheder, der også ligger og venter. Som Churchill sagde: ”Man skal aldrig lade en god krise gå til spilde”.

De to store trends som har været diskuteret i en række år, nemlig digitalisering og den grønne omstilling er ikke blevet mindre vigtige – tværtimod. Udover at digitalisering er vigtig i sig selv, vil digitaliseringen også være et af svarene på den grønne omstilling og bæredygtig udvikling. Men jeg skal også være ærlig og sige, at jeg ikke hører til dem, der tror, at den teknologiske udvikling vil løse alle vores problemer mht. den grønne omstilling og vores evige søgen efter vækst. Faktisk synes jeg vores evindelige snak om vækst, vækst og vækst en gang i mellem bliver lidt for ensidig. Hele ideen med bæredygtig udvikling er jo netop, at det ikke kun drejer sig om økonomisk vækst, men også om socialt ansvar og beskyttelse af vores miljø og klima. Og hvis vi mener det alvorligt, tænker jeg, at vi ind i mellem også må acceptere, at vores bundlinje ikke altid er det vigtigste.

Kompleksiteten i at drive og udvikle virksomheder bliver større og større. De sidste år har vist, at rammerne for at drive virksomhed kan ændres på et split-sekund. Der er blevet et større behov for agilitet og evnen til at omstille sig, og det er stort set umuligt at forudsige, hvad der sker. Det betyder dog ikke, at man blot skal læne sig tilbage. Risikohåndtering og evnen til at identificere mulige fremtidige scenarier og deres effekter på forretningen er blevet en vigtig del af værktøjskassen. Den traditionelle tilgang til strategi og planlægning er tiden løbet fra. Fremtiden kommer til at kræve nye ledelseskompetencer og ikke mindst diversitet i personlige og faglige kompetencer i organisationen. Har du de rigtige personlige og faglige kompetencer i din organisation? Hvis ikke vil jeg anbefale, at du begynder at kigge på det.

Det er ikke enkeltpersoner, der sidder med løsningerne. Mon ikke de fremtidige vindere bliver de virksomheder, som laver et opgør med videns-arrogancen, og erkender, at de rigtige svar på deres udfordringer kræver diversitet, læring, eksperimenter, fejlbarlighed, ærlighed, og ikke mindst evnen til at stille de rigtige spørgsmål. Ikke en såkaldt guru som mener at vide bedst.

I 2023 er vi igen klar til at hjælpe dig med dine udfordringer, så giv os endelig et ring eller skriv til os. Og nej, du skal ikke ringe til os, fordi vi ved bedst. Du ved bedre end os, hvordan du skal drive og udvikle din virksomhed. Men det kunne jo være, at vi kunne hjælpe dig med at stille de rigtige spørgsmål via vores arrangementer og ikke mindst vores mange dygtige samarbejdspartnere.

Du og din virksomhed ønskes endnu en gang et Godt Nytår.

Business Randers

Fik du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv løbende opdateret på vores arrangementer og tilbud samt hvad der sker hos os i Business Randers.

Business Randers

Nyhedsbrevs tilmelding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv løbende opdateret på vores arrangementer og tilbud samt hvad der sker hos os i Business Randers.